Altijd direct een afspraak
Contracten met alle verzekeraars
Ook in de avonden en weekenden

Manuele therapie kan helpen bij veel verschillende soorten klachten. Heb je pijn tijdens het bewegen, loop je minder soepel dan voorheen of heb je sinds een tijdje onverklaarbare hoofdpijnen? Mogelijk kan orthopedische manuele therapie je helpen om jouw klachten te verminderen. Je kunt bij Fysiotherapie4All terecht voor orthopedische manuele therapie voor verschillende lichamelijke klachten welke te maken hebben met het minder goed kunnen bewegen van verschillende gewrichten, met name wanneer dit gepaard gaat met pijn.

Manuele therapie voor weer vrij kunnen bewegen

De Orthopedisch Manueel Therapeut (OMT) is een specialist op het gebied van diagnosticeren en behandelen van stoornissen van het bewegingsapparaat. Orthopedische manuele therapie is een vorm van onderzoek en behandeling van functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Je kunt bij de manuele therapie van Fysiotherapie4All onder andere terecht met de volgende klachten:


Bekijk hier wat voorbeelden van Manueel Therapie

Manuele therapie

Manuele therapie 2

Manuele therapie 3

Het is niet nodig de huisarts of specialist te raadplegen voorafgaande aan een Orthopedisch Manueel Therapeutisch consult. Het onderzoek bestaat uit een oriënterend gesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Het doel hiervan is om de functiestoornissen, waaruit de klachten zijn ontstaan, c.q. de klachten die het gevolg zijn van functiestoornissen, te analyseren. Als na het onderzoek blijkt dat aanvullende diagnostiek wenselijk is, wordt contact opgenomen met de huisarts.

Indien na onderzoek blijkt dat behandeling zinvol is, wordt in overleg met de patiënt het behandelplan vastgesteld.Wat is manuele therapie?

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en zenuwen. Met manuele therapie werkt u er aan om beter te bewegen en om de houding en beweginen te verbeteren. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt die in de gewrichten worden toegepast. Wanneer manuele therapie wordt toegepast, merkt u vaak direct verschul. Zo kunt u een verbetering van de bewegingsvrijheid voelen en een afname van de pijn. Andere belangrijke onderdelen van manuele therapie zijn goede instructies, advies, begeleiding en inzicht geven in hoe gezond te bewegen.

Wanneer naar de manuele therapeut?

Wij raden het u aan om naar een manueel therapeut te gaan wanneer uw gewrichten niet goed bewegen. Manuele therapie kan een oplossing bieden voor veel klachten, zoals: Hoofd en nek klachten, heupklachten, pijn in de rug en meer. De manueel therapeut kijkt tijdens de eerste afspraak naar welke klachten u heeft en hoe specifieke klachten verhoplen kunnen worden. Hierdoor weet u dus direct na de eerste behandeling al meer en voelt u al verlichting in de pijn.


Behandeling middels manuele therapie

Met manuele therapie zorgt de therapeut ervoor dat u direct een vermindering in de pijn voelt, dat uw klachten minder worden en verholpen worden, dat u weet hoe u voortaan beter kunt bewegen en krijgt u inzicht in gezond leven. Dit alles is om u te helpen met twee zaken, allereerst om u nu van uw klachten af te helpen en om voor de toekomst klachten te voorkomen. Hiervoor worden enkele specifieke technieken toegepast, zoals mobilisaties en impulstechnieken. Iedere techniek wordt op een eigen wijze toegepast en heeft eigen voordelen. Zo is mobilisatie een repeterende techniek waarbij de therapeut uw lichaam in een bewegingsrichting stuurt die vrij beperkt is of was.

Maak online een afspraak

Wil je zelf ervaren wat manuele therapie voor jou en jouw klachten kan betekenen? Maak dan online via ons contactformulier een afspraak en bespreek wat er mogelijk is met een van onze therapeuten. Zij denken graag met je mee over de mogelijkheden en behandelingsplannen. Wij verwelkomen je graag in één van onze praktijken.

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal