Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn, artrose etc. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van: M.S., beroertes, Cara, hartinfarct en verklevingen.

De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Een voorbeeld van fysiotherapie:

Een stijve nek door een verkeerde houding tijdens het slapen gaat vaak vanzelf over. Heb je echter na twee maanden nog steeds een stijve nek? Dan kan het zijn dat je belemmerende factoren voor herstel hebt, zoals een verkeerde houding van de nek. Hierdoor kan de nek niet uit zichzelf herstellen. Een fysiotherapeut zou dan kunnen helpen bij het aanleren van een juiste houding van de nek.

Fysiotherapie 2

Fysiotherapie bij fysiotherapie4all

Fysiotherapie3


Ook op het gebied van zenuwen, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen we functiestoornissen behandelen. U kunt daarbij denken aan etalagebenen (claudicatio intermittens), COPD (chronische longziekte) of MS (Multiple Sclerose). Daarnaast is revalidatie ook een belangrijk onderdeel van fysiotherapie. Wanneer u herstellende bent van een blessure is het belangrijk om de belasting op het aangedane weefsel gedoseerd op te bouwen. We kunnen u hierbij begeleiden door een specifiek trainingsschema aan te bieden met de juiste oefeningen.

We kijken niet alleen naar de klacht, maar ook naar u als persoon. Wordt u door uw klacht bijvoorbeeld beperkt in werk of sport? Dan proberen we hier zo goed mogelijk op in te spelen, zodat u hier zo min mogelijk in beperkt wordt. Ook kijken we, indien gewenst, hoe we dingen in uw dagelijks leven kunnen aanpassen (qua belasting), zodat u minder kans heeft op hetzelfde letsel. Klachten kunnen ontstaan door herhaaldelijke overbelasting, maar ook door bijvoorbeeld een acuut trauma, een verminderde weerstand of veroudering.

Een fysiotherapiebehandeling duurt meestal een half uur, maar als u de eerste keer bij de fysiotherapeut komt (de intake), kan het een half uur tot een uur duren. Of uw behandelingen vergoed worden, hangt af van hoe u verzekerd bent en wat voor klacht u heeft. U kunt dit samen met uw fysiotherapeut bespreken.

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal