Altijd direct een afspraak
Contracten met alle verzekeraars
Ook in de avonden en weekenden

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn, artrose etc. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van: M.S., beroertes, Cara, hartinfarct en verklevingen. De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Wij helpen je middels fysiotherapie pijnvrij te worden met onderstaande stappen...visie fysiotherapie

Wanneer je een bepaald doel wilt bereiken moet je een goed doordacht plan hebben. Wij hebben binnen onze visie een plan opgesteld, zodat we specifiek en doelgericht kunnen werken om jouw pijnvrij te krijgen.

Stap 1 # Aandacht voor jouw probleem
Middels een uitgebreid vraaggesprek gaan we zorgvuldig jouw probleem in kaart brengen.

Stap 2 # Uitgebreid onderzoeken
We voeren een inspectie uit gecombineerd met een actief & passief functieonderzoek. Hierin komen we zwakke schakels tegen en deze gaan we meenemen in het behandelprotocol.

Stap 3 # Specifieke therapie
Wanneer we een klacht hebben ontstaat er ergens een verstoring in functie. Deze functie gaan we oplossen middels bewezen therapieën. Wij behandelen direct de structuren die niet goed functioneren met als doel het lichaam weer in balans (homeostase) te brengen.

Stap 4 # Testen en meten
Wanneer we behandeld hebben gaan we de functie testen. Zo weten wij zeker of de dynamiek is hersteld en jij hebt het bewijs dat de technieken die wij gebruiken voor jou werken.

Stap 5 # Evaluatie & nazorg
Wij streven naar duurzaamheid. Dit houdt in dat het geen kwik-fix is, maar dat we klachten blijvend willen oplossen, zodat ze niet terugkeren. Dit doen we door middel van adviezen in bewegen(oefeningen), mindset en/of voeding.

Wat vinden wij als fysiotherapeut belangrijk?

  • Bij ons staat aandacht voor de patiënt op nummer 1.
  • Wij zijn een fan van hands-on beleid.
  • Wij hebben gespecialiseerde fysiotherapeuten voor iedere klacht.
  • Al onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd.
  • Wij streven naar een significante verbetering binnen 5 behandelingen. 

Een voorbeeld van fysiotherapie

Een stijve nek door een verkeerde houding tijdens het slapen gaat vaak vanzelf over. Heb je echter na twee maanden nog steeds een stijve nek? Dan kan het zijn dat je belemmerende factoren voor herstel hebt, zoals een verkeerde houding van de nek. Hierdoor kan de nek niet uit zichzelf herstellen. Een fysiotherapeut zou dan kunnen helpen bij het aanleren van een juiste houding van de nek.

Fysiotherapie 2

Fysiotherapie bij fysiotherapie4all

Fysiotherapie3


Wat is er nog meer mogelijk?

Ook op het gebied van zenuwen, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen we functiestoornissen behandelen.  kunt daarbij denken aan etalagebenen (claudicatio intermittens), COPD (chronische longziekte) of MS (Multiple Sclerose). Daarnaast is revalidatie ook een belangrijk onderdeel van fysiotherapie. Wanneer je herstellende bent van een blessure is het belangrijk om de belasting op het aangedane weefsel gedoseerd op te bouwen. We kunnen je hierbij begeleiden door een specifiek trainingsschema aan te bieden met de juiste oefeningen.

Een persoonlijke benadering

We kijken niet alleen naar de klacht, maar ook naar jou als persoon. Word je door jouw klacht bijvoorbeeld beperkt in werk of sport? Dan proberen we hier zo goed mogelijk op in te spelen, zodat je hier zo min mogelijk in beperkt wordt. Ook kijken we, indien gewenst, hoe we dingen in jouw dagelijks leven kunnen aanpassen (qua belasting), zodat je minder kans hebt op hetzelfde letsel. Klachten kunnen ontstaan door herhaaldelijke overbelasting, maar ook door bijvoorbeeld een acuut trauma, een verminderde weerstand of veroudering.

Maak online je eerste afspraak

Een fysiotherapiebehandeling duurt meestal een half uur, maar als je de eerste keer voor een intake bij de fysiotherapeut komt, kan het een half uur tot een uur duren. Of jouw behandelingen vergoed worden, hangt af van hoe je verzekerd bent en wat voor klacht je hebt. Je kunt dit samen met jouw fysiotherapeut bespreken. Maak via ons online contactformulier je eerste afspraak en ervaar wat er mogelijk is binnen de fysiotherapie met jouw klachten.

aanpassen (qua belasting), zodat u minder kans heeft op hetzelfde letsel. Klachten kunnen ontstaan door herhaaldelijke overbelasting, maar ook door bijvoorbeeld een acuut trauma, een verminderde weerstand of veroudering.

Een fysiotherapiebehandeling duurt meestal een half uur, maar als u de eerste keer bij de fysiotherapeut komt (de intake), kan het een half uur tot een uur duren. Of uw behandelingen vergoed worden, hangt af van hoe u verzekerd bent en wat voor klacht u heeft. U kunt dit samen met uw fysiotherapeut bespreken.

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal