Specialisme

Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Fysiotherapie


Fysiotherapie richt zich op het menselijk lichaam. Cliënten komen met verschillende doelen naar de fysiotherapeut, bijvoorbeeld spierkracht, mobiliteit of stabiliteit verbeteren. Maar ook pijnvermindering en het weer beter zelfstandiger kunnen functioneren kan een doel zijn. Met fysiotherapie ga je aan die doelen werken waarbij de fysiotherapeut meedenkt over jou balans tussen belasting & belastbaarheid. Hij kan tips geven over hoe je de goede belasting kan vinden passend bij jouw lichaam. Ook kun je door middel van therapie en training werken aan het verhogen van je belastbaarheid. Onze visie is om hierbij zo breed mogelijk te kijken om te zorgen dat alle factoren die je klacht in stand kunnen houden worden aangepakt. Je kunt zonder verwijzing van een huisarts terecht.

Zoek Fysiotherapie in de buurt

Voor welke klachten is het geschikt

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn, artrose etc. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van: M.S., beroertes, longaandoeningen, hartinfarct en verklevingen. De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Wat doen we tijdens de behandeling

Wanneer je een bepaald doel wilt bereiken moet je een goed doordacht plan hebben. Wij hebben binnen onze visie een plan opgesteld, zodat we specifiek en doelgericht kunnen werken om jouw doel te bereiken. Dit betekent ook het pijnvrij worden als dit je specifieke doel is. 

Stap 1 – Aandacht voor jouw probleem
Middels een uitgebreid vraaggesprek gaan we zorgvuldig jouw probleem in kaart brengen.

Stap 2 – Uitgebreid onderzoeken
We voeren een inspectie uit gecombineerd met een actief & passief functieonderzoek. Hierin komen we zwakke schakels tegen en deze gaan we meenemen in het behandelprotocol.

Stap 3 – Specifieke therapie
Wanneer we een klacht hebben ontstaat er ergens een verstoring in functie. Deze functie gaan we oplossen middels bewezen therapieën. Wij behandelen direct de structuren die niet goed functioneren met als doel het lichaam weer in balans (homeostase) te brengen.

Stap 4 # Testen en meten
Wanneer we behandeld hebben gaan we de functie testen. Zo weten wij zeker of de dynamiek is hersteld en jij hebt het bewijs dat de technieken die wij gebruiken voor jou werken.

Stap 5 – Evaluatie & nazorg
Wij streven naar duurzaamheid. Dit houdt in dat het geen kwik-fix is, maar dat we klachten blijvend willen oplossen, zodat ze niet terugkeren. Dit doen we door middel van adviezen in bewegen(oefeningen), mindset en/of voeding.

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Hoe werkt het precies?

Tijdens fysiotherapie proberen we dus naar het totaalplaatje te kijken. We bekijken wat de eventuele factoren zijn die het probleem in stand houden en hoe we deze kunnen beïnvloeden. Ook gaat de fysiotherapeut kijken hoe we bepaalde herstelprocessen in het lijf kunnen versnellen. Dus het optimaliseren van je herstel. Hier heeft de fysiotherapeut diverse technieken voor. Enkele voorbeelden hiervan zijn: triggerpoint therapie, fasciaaltherapie, mobiliserende oefeningen voor de gewrichten , houdingscorrectie, stabiliteitsoefeningen, krachttraining, conditietraining. Het is van afhankelijk van uw klacht welke therapievorm of combinatie effectief zal zijn.

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1104 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

07-03-24

Deskundig, goede behandeling en fijn contact

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

13-02-24

Zijn professionaliteit, geduld en neemt mijn klachten serieus, past indien nodig de behandelingen aan.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-02-24

Hele goede fysiotherapeut met veel kennis en kunde

Lees meer

Veel gestelde vragen

Tijdens de corona kunnen we gewoon cliënten behandelen. Wat echter erg belangrijk is dat de cliënten afbellen als ze klachten ervaren. Het is voor ons en onze klanten belangrijk dat de cliënten zich houden aan de voorschriften van het RIVM. Als u onze praktijk bezoekt graag even bij de ingang uw handen ontsmetten. De therapeut zal ook zorgen voor een verhoogde hygiëne door alles te ontsmetten.
Bij ons kan fysiotherapie erg breed ingezet worden vanwege de verschillende aanwezige kennis, specialisaties en locaties. Persoonlijke benadering staat centraal met daarin een hands-on beleid in combinatie met een actieve aanpak. We streven naar de kwalitatief excellente zorg, middels samenwerking met overige zorgprofessionals en innovatie, voor jong en oud. We zijn er voor alle mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, ook voor mensen met (chronische) pijn die elders behandeld zijn zonder resultaat. We baseren onze behandeling op eigen ervaringen, wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen. We zoeken altijd naar een gezonde balans tussen wetenschap, ‘logisch verstand’ en tussen ‘hands on’ en ‘hands off’ technieken. Waar nodig nemen we ook andere facetten mee die invloed kunnen hebben op klachten. Denk hierbij aan (onderdrukte) emoties, (jeugd) trauma's, stress, voeding en/of medicatie. Wij benaderen klachten middels onderstaande visie op pijn.
Het doel van fysiotherapie4all is om jou klachtenvrij te laten bewegen en de regie terug te geven over jouw lichaam door in te steken op zelfredzaamheid en het innemen van de rol van therapeut/coach/begeleider. In het behandelproces staat de hulpvraag centraal en in samenspraak met jou, en eventueel andere betrokken zorgverleners, komen we tot de beste aanpak specifiek op maat. Hierin mag preventie van (recidivering van de) klachten en goede nazorg niet ontbreken.
Zoals wij als mensen continu in ontwikkeling en beweging zijn, is ook het vak fysiotherapie voortdurend in beweging. Oude behandelinterventies maken plaats voor nieuwe behandeltechnieken. Maar nieuwer is niet altijd beter. Zo is dit vak groot geworden met massage en andere manuele technieken (‘hands on’). Tegenwoordig is de trend ‘hands off’ en meer gericht op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de cliënt door bijvoorbeeld oefentherapie. Een groot deel van wat wij als fysiotherapeut doen, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Maar niet alles kan bewezen of aangetoond worden en dus voeren wij ook een deel van ons werk uit op het ‘gevoel’ (uiteraard met mijn achterliggende kennis van de anatomie en pathologie). Er zijn vele richtlijnen en protocollen die we kunnen opvolgen in de fysiotherapie. Dat biedt structuur en door het uitvoeren van standaardtesten en -vragenlijsten zijn de resultaten meetbaar. Ik ben in mijn behandelingen altijd op zoek naar een goede en gezonde balans tussen wetenschap en gevoel en tussen ‘hands on’ en ‘hands off’. Iedereen is anders en dat maakt ook dat iedereen weer anders reageert op een bepaalde therapievorm of belastingprikkels. Daarom vind ik het belangrijk een goede afweging te maken tussen verschillende therapievormen, met je te bespreken wat je belangrijk vindt en hoe je behandeld wil worden, om zo samen te komen tot de beste aanpak. In onze praktijk proberen we onze missie/visie na te streven. Wij gaan jouw klachten in kaart brengen en kijken in welke van de drie factoren van onze visie het grootste probleem zit. Waar zitten jouw problemen/zwakke schakels? Wat is de echte oorzaak van het ontstaan van jouw probleem? Middels het juiste onderzoek, juiste gesprek-/ behandeltechnieken, ondersteuning van de juiste mind-set, voeding en beweging, herstellen we het evenwicht waardoor we jouw pijnklachten kunnen oplossen.
Wanneer je pijn of fysieke beperkingen ervaart, is het volgende van groot belang: hoe sneller je actie onderneemt om aan je herstel te werken, hoe beter de uitkomst zal zijn. Zelfs als je pijnklachten al heel lang duren (chronisch zijn), wil dit niet zeggen dat je niet meer kunt herstellen. Het is dan zelfs nog belangrijker om te onderzoeken waarom de klachten zo lang aanhouden. Zoals je nu weet, heeft je lichaam een enorm herstellend vermogen. Je moet jezelf afvragen waarom je lichaam niet herstelt. Je moet de juiste voorwaarden creëren, zodat het lichaam wél over kan gaan tot herstel. Daarom is er niet één therapie die voor iedereen helpt; elke situatie vraagt om een specifiek behandelplan. Wanneer we succesvol willen zijn in het oplossen van pijn of klachten, zal je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken wat er nodig is om te kunnen herstellen. Het staat eigenlijk in alle praktische richtlijnen beschreven. Deze voorwaarden hebben onder andere te maken met: • Lichamelijke gesteldheid (fysiek) • Gedrag en omgang met de pijn (brein) • Houding en bewegingsgedrag (fysiek) • Stressniveau en omgang (brein) • Fysiologische processen (intern milieu) Zoals je ziet komt onze visie hierin terug. De bovenstaande aspecten zorgen voor een resultaat op de korte en zeker ook op de lange termijn. En dat is precies waarom wij de meeste problemen kunnen oplossen.
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending