Voetklachten door een verkeerde voetstand

Voetklachten door verkeerde voetstand

Een verkeerde stand van de voet kan klachten veroorzaken. Zo kunnen hielspoorklachten of een ontsteking van de peesplaat onder de voet (fasciitis plantaris) het gevolg zijn van een ingezakt voetgewelf (platvoet).
Wilt u weten wat u hieraan kan doen? Lees dan verder!

Hoe ontstaan voetklachten door een verkeerde voetstand?

In de onderstaande video legt Maikel Korbmacher uit hoe het komt dat veel mensen pijnklachten aan de voet ontwikkelen door een verkeerde stand van de voet.

Verkeerde voetstand

Bij een verkeerde voetstand kunt u klachten ontwikkelen. Wanneer u bijvoorbeeld een platvoet (ingezakt voetgewelf) heeft, komt het lichaamsgewicht meer op de binnenzijde van de voet, waardoor de krachten op de peesplaat onder de voet toeneemt. Dit kan klachten als hielspoor of fasciitis plantaris in de hand werken. Ook kan er hierbij juist irritatie aan de buitenste enkelknobbel ontstaan, omdat bij een erge platvoet hierbij ook een piekbelasting ontstaat.

Meer voorkomende klachten:

  • achillespees tendinopathie
  • patellofemoraal pijnsyndroom

Hoe ontstaat een verkeerde voetstand?

Soms zakt het voetgewelf alleen in bij grotere belastingen op de voet, zoals bij sporten. In andere gevallen is deze stand er continu, ook al bij staan of wandelen. Een eerdere enkelblessure, zoals een enkelbreuk of een afgescheurde enkelband, kan leiden tot een verkeerde voetstand. Ook kan een verkeerde voetstand aangeboren zijn of kunnen verzwakte spieren van de voet en enkel dit veroorzaken. Ook verkeerd schoeisel kan de kans vergroten op een ingezakt voetgewelf.

Behandeling bij een verkeerde stand van de voet

Heeft u voetklachten en heeft u een ingezakte voet (platvoet)? Dan kunnen wij u wellicht helpen! Door onze samenwerking met podotherapeut Ted Goossens hebben we een specialist op het gebied van voetklachten. Ook kunnen we u op deze manier steun- of correctiezolen bieden. Daarnaast kunnen oefeningen, manuele technieken, dry needling therapie en taping bijdragen aan de stand van de voet.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Voor specifieke voetklachten werken wij ook samen met podotherapie Hallux.
Ontdek ook alles over een achillespees ontsteking.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer