Voetklachten door een verkeerde voetstand

Een juiste stand van de voet is belangrijk om klachten te voorkomen

Voetklachten door verkeerde voetstand

Een verkeerde stand van de voet kan klachten veroorzaken. Zo kunnen hielspoorklachten of een ontsteking van de peesplaat onder de voet (fasciitis plantaris) het gevolg zijn van een ingezakt voetgewelf (platvoet).
Wilt u weten wat u hieraan kan doen? Lees dan verder!

Hoe ontstaan voetklachten door een verkeerde voetstand?

In de onderstaande video legt Maikel Korbmacher uit hoe het komt dat veel mensen pijnklachten aan de voet ontwikkelen door een verkeerde stand van de voet.


Verkeerde voetstand

Bij een verkeerde voetstand kunt u klachten ontwikkelen. Wanneer u bijvoorbeeld een platvoet (ingezakt voetgewelf) heeft, komt het lichaamsgewicht meer op de binnenzijde van de voet, waardoor de krachten op de peesplaat onder de voet toeneemt. Dit kan klachten als hielspoor of fasciitis plantaris in de hand werken. Ook kan er hierbij juist irritatie aan de buitenste enkelknobbel ontstaan, omdat bij een erge platvoet hierbij ook een piekbelasting ontstaat.

Meer voorkomende klachten:

Hoe ontstaat een verkeerde voetstand?

Soms zakt het voetgewelf alleen in bij grotere belastingen op de voet, zoals bij sporten. In andere gevallen is deze stand er continu, ook al bij staan of wandelen. Een eerdere enkelblessure, zoals een enkelbreuk of een afgescheurde enkelband, kan leiden tot een verkeerde voetstand. Ook kan een verkeerde voetstand aangeboren zijn of kunnen verzwakte spieren van de voet en enkel dit veroorzaken. Ook verkeerd schoeisel kan de kans vergroten op een ingezakt voetgewelf.

Behandeling bij een verkeerde stand van de voet

Heeft u voetklachten en heeft u een ingezakte voet (platvoet)? Dan kunnen wij u wellicht helpen! Door onze samenwerking met podotherapeut Ted Goossens hebben we een specialist op het gebied van voetklachten. Ook kunnen we u op deze manier steun- of correctiezolen bieden. Daarnaast kunnen oefeningen, manuele technieken, dry needling therapie en taping bijdragen aan de stand van de voet.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal