No video selected.

Post-operatieve fase 2 na een complexe knieoperatie (12 tot 24 weken)

Post operatieve fase 2 na een complexe kieoperatieHet is inmiddels twaalf weken geleden dat dhr. is geopereerd aan zijn voorste kruisband, binnenste knieband en buitenste meniscus. Anders dan bij ‘normale’ kruisband operaties is er nu pas groen licht vanuit de orthopeed om te gaan starten met belasten, trainen, revalideren. In afgelopen periode heeft de focus gelegen op het fysiologisch (natuurlijk) herstel, het verminderen van pijn en vocht en het stimuleren van de buiging tot maximaal negentig graden. In deze periode is er in afbouwende mate gelopen met krukken. Bij de laatste controle werden geen bijzonderheden geconstateerd, maar kwam wel duidelijk naar voren dat de lichamelijke belastbaarheid flink heeft ingeleverd. 

De omvang van het geopereerde been was bijna 10 cm smaller dan het niet geopereerde been.
Ook de kuitspieren hebben veel ingeleverd. Aankomende periode zal de focus liggen op het normaliseren van de beweeglijkheid van de knie, zowel de strekking als buiging en zal de nadruk liggen op het vergroten van de (ingeleverde) spierkracht. Hieronder vallen de componenten maximaal kracht en kracht uithoudingsvermogen. Verder zal de algehele conditie worden meegepakt en proberen we steeds meer dagelijkse activiteiten uit te voeren. In deze fase zal nog steeds de eerder genoemde beweegbare CTI-brace worden gedragen. Aankomende maanden zullen steeds frequenter updates en beeldmateriaal op onze Facebook- pagina geplaatst worden. Houdt ons dus goed in de gaten.

Bij fysiotherapie4all zijn we gespecialiseerd in het behandelen van orthopedische patienten en post-operatieve behandeltrajecten. We combineren hand-onn behandelingen, zoals dry needling, manuele therapie, triggerpointtherapie, samen met actieve oefentherapie. Onze therapeuten behandelen allemaal volgens onze visie en zijn met name gespecialiseerd in:

- hoofdpijnklachten
- nekklachten
- schouderklachten
- heuppijn- en bilklachten
- rugklachten
- knieklachten

We hebben verschillende locaties waar we optimale trainingsfaciliteiten hebben om optimaal aan je herstel te kunnen werken. Deze locaties zijn:

Fysiotherapie Breda
Fysiotehrapie Uden
Fysiotherapie Heesch
Fysiotherapie Oss
Fysiotherapie Veenendaal

We zien je snel bij ons in de praktijk!

 

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal