Polsklachten door je schouderspieren

Polsklachten verhelpen door je schouderspieren te laten ontspannen!

Polsklachten door je schouderspieren

Pols- en handklachten zijn veel voorkomende problemen in de fysiotherapiepraktijk. Wij komen veel mensen met deze klachten tegen die al bij meerdere specialisten zijn geweest zonder resultaat. Het probleem is dat deze specialisten meestal alleen lokaal naar de pols zelf kijken en factoren die hoger in de keten zijn gelegen, niet meenemen in hun onderzoek en behandeling. Hierdoor worden de klachten niet opgelost, en blijven mensen onnodig lang met hun klachten rondlopen.

Bekijk waarom je schouderspieren voor polsklachten kunnen zorgen!


Wij hebben Conny geholpen met haar polsklachten door haar schouderspieren te laten ontspannen 

Conny had jarenlang last van zowel haar rechter als linker pols. Ze was hiervoor bij meerdere specialisten geweest zonder resultaat. Ze had pijn, maar ook krachtsverlies. Het werd zelfs zo erg dat ze hele dagen met een pols brace moest rondlopen. Bij Conny zat de oorzaak van haar klachten niet in de pols, maar in haar schouderspieren. Door haar schouderspieren te behandelen is ze voorgoed van haar polsklachten af.


Triggerpoints in je schouder en polsklachten

De M. Infraspinatus, ook wel de onderdoornspier genoemd, is een spier die je vindt in het schoudergebied. Deze spier ligt direct op het schouderblad (scapula) en is een belangrijke stabilisator van het schoudergewricht. De spier is een onderdeel van de rotator cuff spieren (M. supraspinatus, M. teres minor, M. subscapularis. Hij zorgt ervoor dat de schouder in de kom blijft.

Deze schouderspier is erg kwetsbaar voor blessures. Met name bij mensen die aan werpsporten doen en personen die veel achter de computer werken.

Wanneer je door een trauma of overbelasting triggerpoints ontwikkeld in deze spier, kunnen deze lokale pijn geven in de schouder, maar ook uitstralende pijnklachten naar je arm, elleboog of pols. Daarom is het belangrijk dat wanneer je polsklachten ervaart altijd de Infraspinatus mee laat nemen in het onderzoek.

Wanneer je polsklachten door je schouderspieren ervaart die afkomstig kunnen zijn uit een triggerpoint in deze spier, dan is dit op te lossen middels manuele druk- of rektechnieken, dry needling en oefentherapie.

De Specialist

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut Maikel Korbmacher Berghem

De behandeling die past bij uw klacht, begint bij de kennis over aandoeningen. Wij schrijven hierover om in begrijpbare taal uit te leggen welke aandoeningen er zijn, zodat iedereen zijn of haar aandoening kan begrijpen. Voel je vrij om vragen te stellen.

Wij streven er naar om binnen 24 uur antwoord te geven op al uw vragen!

Stel hier direct uw vraag

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal