Lopen mannen meer risico op hardloopblessures dan vrouwen?

Maak direct één afspraak!

De resultaten van zijn onderzoek doet vermoeden dat mannen meer kans hebben op hardloopblessures dan vrouwen. Ook lijken van de verschillende hardloopblessures knieblessures het meest voor te komen.
Van der Worp heeft onderzoek gedaan in aanloop naar en tijdens de Marikenloop. Hij heeft ruim vierhonderd vrouwen drie maanden gevolgd in de aanleiding naar deze hardloopwedstrijd. Hij keek hierbij wie er blessurevrij bleef en wie er blessures kregen en in welke factoren deze groepen verschilden. Zo bleek dat eerdere blessures, een verhoogd BMI en te veel trainen de grootste risico’s waren op het krijgen van hardloopblessures. Het type schoeisel bleek minder belangrijk te zijn.
Van der Worp benadrukt ook dat conditie vaak sneller vooruitgaat dan de sterkte van het bewegingsapparaat (spieren, banden, gewrichten, etc.). Spieren, banden en gewrichten hebben vaak meer tijd nodig om een grotere belasting aan te kunnen dan de conditie en om deze reden is een gedoseerde opbouw erg belangrijk.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer