Hardlopen goed voor botdichtheid!

Belasten van uw botten is belangrijk!

Het resultaat was dat de duurlopers een hogere botdichtheid van het hielbeen hebben. Dit verschil zag men zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Ook de mineraaldichtheid van het hielbeen was beter. Daarnaast bleek dat hoe meer kilometers gerend werden, hoe beter dit voor de kwaliteit van het bot was.
Wanneer men ouder wordt, neemt de kwaliteit van het mineraal in het hielbeen af. Men zou dit dus mogelijk kunnen voorkomen door het rennen van lange afstanden. Men vermoedt ook dat sporten waarbij er weinig krachten op het hielbeen komen, minder effectief zijn voor de kwaliteit van het bot.

Belasten van uw botten is dus belangrijk, ook om osteoporose (botontkalking) te voorkomen. Bij osteoporose verliezen de botten structuur en neemt de botmassa af. Men kan iedere vorm van beweging, waarbij de botten met het eigen lichaamsgewicht belast worden, doen ter preventie van osteoporose.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer