COPD vaak onopgemerkt!

COPD is de afkorting voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease

Symptomen die mensen met COPD kunnen ervaren, zijn: kortademigheid, hoesten (eventueel hierbij slijm ophoesten), benauwdheid, vermoeidheid en verminderde spierkracht.
In Nederland hebben bijna 400.000 mensen deze chronische longziekten. De Wereld Gezondheids organisatie verwacht dat deze aandoening in 2020 de derde doodsoorzaak zal zijn.

COPD wordt vaak pas opgemerkt als de longfunctie al verminderd is. Ongeveer de helft van de mensen die COPD hebben, merken dit niet op. Dhr. Dirven heeft een proefschrift (‘Early detection of COPD in general practice’) geschreven over het vroegtijdig diagnosticeren van COPD in huisartsenpraktijken. Men kan dan hevige longaanvallen voorkomen. Uit een ander onderzoek kan men namelijk opmaken dat het behandelen van COPD ervoor zorgt dat patiënten minder vaak longaanvallen krijgen. Het tijdig diagnosticeren van COPD zou de kwaliteit van leven en de longfunctie verbeteren. Een ander bijkomend voordeel is dat de zorgkosten hierdoor mogelijk verlaagd kunnen worden.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer