Bewegen goed voor het geheugen van ouderen!

De gezondheid van ouderen verbetert als zij blijven sporten

Sporten goed voor geheugen ouderen

Bewegen is erg belangrijk voor ouderen. Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat bewegen van positieve invloed is op plannen, initiatief nemen en het geheugen. Als men zowel kracht, mobiliteit, balans en uithoudingsvermogen traint, heeft dit het meest gunstige effect op bovenstaande cognitieve factoren. Ook neemt de kans op dementie af!

Voor ouderen is het belangrijk om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Een goed denkvermogen is hierbij uitermate belangrijk. Het is dus zaak om als oudere in beweging te blijven. Echter, in veel gevallen zijn ouderen lichamelijk beperkt en werkt dit hen tegen om te gaan bewegen. Het is gebleken dat meer dan 60 procent van de 65-plussers die een chronische aandoening heeft en lichamelijk beperkt is te weinig beweegt.

Een nieuw onderzoek van de Open Universiteit (financieel ondersteund door de Hersenstichting) gaat onderzoeken hoe de 65-plussers die lichamelijk beperkt zijn (maar geestelijk niet beperkt zijn) het beste kunnen gaan bewegen om de cognitie zoveel mogelijk te verbeteren. Ze gaan dus onderzoeken hoe vaak en hoe lang men zou moeten bewegen en op welke intensiteit bijvoorbeeld. Ook zal men onderzoeken welke activiteiten ze dan het beste zouden kunnen gaan doen.

Wordt vervolgd!

Wil je zelf graag meer gaan bewegen en wil je begeleiding hierbij? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of mail!

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal