Nieuws

Lees en volg hier de laatste nieuws omtrent Fysiotherapie4all en over algemene fysiotherapie onderwerpen.

Kies jouw onderwerp!

Medische fitness in Ede

Maak een afspraak in Ede!

Medische fitness Ede

Bij Fysiotherapie4all Ede kunt u begeleid worden met medische fitness. De fysiotherapiepraktijk bevindt zich op de begane grond van een pand waarbij op de eerste verdieping een fitnessruimte van Basic-Fit gevestigd is. De fysiotherapeuten maken hier gebruik van door daar met patiënten te trainen en revalideren.

Wat jij kunt doen bij onderrugklachten!

Wat jij kunt doen tegen onderrugklachten

Anatomie

De lumbale wervelkolom (onderrug) bestaat uit vijf lendenwervels. Tussen de wervels liggen tussenwervelschijven (disci). Dit zijn de schokdempers van de wervelkolom. In de onderrug bevinden zich tal van spieren, zoals de erector spinae (grote rugstrekker) en de quadratus lumborum (vierkante lendenspier). Daarnaast zijn er ook banden (ligamenten) in de onderrug aanwezig.

Hardlopen goed voor botdichtheid!

Belasten van uw botten is belangrijk!

Hardlopen goed voor botdichtheid

De kwaliteit van je botten hangt van een aantal factoren af, zoals: je geslacht, etnische afkomst, leeftijd en voedingspatroon. Het blijkt dat je leefstijl ook wel degelijk invloed heeft hierop. Onderzoekers van een universiteit in Madrid hebben onderzoek gedaan naar het verschil in botdichtheid van het hielbeen (de hak) bij hardlopers (duurlopers die afstanden lopen tussen de 10 km en een hele marathon) en niet-hardlopers die juist een zittende leefstijl hebben. De mensen van de twee groepen waren gemiddeld even oud en zowel de linker- als de rechtervoet werden bij hen onderzocht.

Fysiotherapie voor ouderen

Ook u vader of moeder kan bij ons terrecht!

Fysiotherapie voor ouderen

Kent u iemand die slecht ter been is? Of bent u steeds op zoek naar een excuus om uw valincidenten te verbloemen? Dan is het tijd dat u hiermee aan de slag gaat.

Bij ons in de praktijk vinden wij het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk mobiel blijven in hun dagelijks leven, zodat zij hun zelfstandigheid en sociale contacten zo lang mogelijk kunnen behouden.

Triggerpointtherapie in Berghem

Maak direct jouw afspraak in Berghem!

Triggerpointtherapie Berghem

Bij Fysiotherapie4all Berghem kunt u terecht voor een behandeling met triggerpointtherapie. Bij deze therapie worden triggerpoints (spierknopen) behandeld. Hieronder kunt u lezen wat deze therapievorm inhoudt.

Wat is Triggerpointtherapie?

De laatste jaren is de triggerpointtherapie in opkomst en raken steeds meer mensen hier bekend mee. Het is een effectieve therapie om pijnklachten te behandelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Men kent twee soorten triggerpoints: actieve en niet-actieve (latente). De actieve spierknopen kunnen uit zichzelf pijn veroorzaken. De niet-actieve spierknopen zijn alleen pijnlijk wanneer men erop drukt. De niet-actieve triggerpoints kunnen zich op den duur wel ontwikkelen tot actieve triggerpoints. Men kan beide vormen laten behandelen door triggerpointtherapie.
Een belangrijk kenmerk van een spierknoop (triggerpoint) is dat ze niet alleen lokaal pijn kan geven, maar ook in een gebied elders in het lichaam. Zo kan men een triggerpoint in een bilspier hebben, wat pijnklachten geeft aan de achterzijde van het bovenbeen en zelfs in de kuit. Dit wordt uitstralende pijn (‘referred pain’) genoemd.

Het aantal diabetespatiënten stijgt!

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven

Aantal diabetespatiënten stijgt

Diabetes Mellitus (afgekort DM, ook wel suikerziekte) komt nu bij één op de elf mensen (wereldwijd gezien) voor. Uit cijfers van de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie) is gebleken dat in 1980 wereldwijd 108 miljoen mensen suikerziekte hadden en in 2014 waren dit er 422 miljoen. Hierbij werden zowel diabetes mellitus type 1 als type 2 meegeteld. Dit aantal is dus bijna in viervoud toegenomen!

Hoe kan ik een ‘tabletnek' voorkomen?

Let op je houding bij gebruik van tablets, smartphones en computers!

Tabletnek

De tabletnek: een nekblessure die steeds meer voorkomt. Deze nekklachten zijn het gevolg van een langdurig gebogen houding van de nek waardoor er een overbelasting van de structuren in de nek optreedt. Men legt de tablet vaak op tafel of op schoot, waardoor men het hoofd moet buigen om op het scherm te kijken. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat computergebruikers minder vaak nekklachten hebben dan iPad- of tabletgebruikers. Lees hieronder tips om een tabletnek te voorkomen!

Bekij de video over de tabletnek!

Nieuwe bovenbeenspier ontdekt!

Er is een nieuwe spier in het bovenbeen ontdekt!

Tensor Vastus Intermedius

Het is gebleken dat de vierhoofdige dijspier (ook wel quadriceps femoris genoemd) niet uit vier, maar uit vijf spieren bestaat. Dit is gebleken uit onderzoek naar anatomische preparaten en uit klinische ervaring. De nieuw ontdekte spier wordt de musculus tensor vastus intermedius (TVI) genoemd.

Blended fysiotherapiebehandelingen bij heup- en knieartrose

Wat zijn de effecten van e-Exercise?

Blended fysiotherapiebehandelingen

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van een online programma (genaamd e-Exercise) bij patiënten met heupartrose en/of knieartrose die bij de fysiotherapeut komen.
Bij artrose is het belangrijk om ondanks de pijn te blijven bewegen. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van het kraakbeen en de spieren en banden rondom het gewricht worden sterker waardoor het gewricht minder zwaar belast wordt.

Lang zitten is een groot gezondheidsrisico!

Zorg dat je genoeg beweegt!

Lang zitten groot gezondheidsrisico

Dat voldoende lichaamsbeweging belangrijk is om gezond te blijven, wisten velen al langere tijd. Wist u ook dat lang zitten (bijvoorbeeld tijdens kantooruren) een groot gezondheidsrisico is? Ook als u daarnaast wel genoeg sport en/of lichaamsbeweging heeft, blijft het lang zitten een risicofactor op verschillende aandoeningen. Ondanks dat u dus aan de bewegingsnorm voldoet, loopt u nog een verhoogd gezondheidsrisico!

Medische fitness in Berghem

Maak jouw afspraak in Berghem!

Medische fitness Berghem

Bij fysiotherapie Berghem kunt u terecht voor medische fitness. Door een samenwerking tussen Fysiotherapie4all en Fitness4all kunt u tijdens deze behandelvorm gebruik maken van de ruime fitnesszaal en de vele apparaten en attributen van Fitness4all. Hier zijn buiten de kosten van de fysiotherapiebehandeling om geen extra kosten aan verbonden.

Wat is het?

Met medische fitness kunnen diverse aandoeningen en klachten, zoals longklachten, hartklachten of spier-, bindweefsel-, of gewrichtsklachten succesvol behandeld worden. Tijdens deze behandelvorm wordt gewerkt met persoonlijke doelen en trainingsprogramma’s die daar goed bij aansluiten. Het is trainen op maat om zo snel mogelijk uw doelen te bereiken.

Een nieuw ontworpen handschoen tegen een ski-duim

Maak direct een afspraak!

Skiduim

Men heeft te maken met een ski-duim wanneer de gewrichtsband aan de binnenkant van het onderste duimgewrichtje opgerekt of gescheurd is. Deze band helpt mee om het gewrichtje te stabiliseren. Wanneer de band beschadigd is, kan het gewrichtje en daarmee de duim instabiel worden.

Fysiotherapie vaak effectief bij etalagebenen

Maak direct jouw afspraak!

Etalagebenen

Etalagebenen (claudicatio intermittens) is een vaataandoening. Door een vernauwing of afsluiting van een slagader van het been (door bijvoorbeeld aderverkalking) wordt er te weinig zuurstofrijk bloed naar de benen gestuurd en kunnen de spieren te weinig zuurstof krijgen. Dit openbaart zich meestal wanneer men loopt, omdat de spieren dan meer zuurstof vragen dan in rust. Typisch is dat mensen met etalagebenen na een tijdje lopen een krampachtig en vermoeid gevoel in de benen ervaren en daarom even stil gaan staan. De pijn zakt dan weg en daarna kunnen mensen weer een stukje verder lopen. Soms gaat men even stilstaan voor een etalage om de pijn en klachten te verbloemen. Vandaar de term etalagebenen.

Behandeling van gewrichtsreuma zo vroeg mogelijk starten

Gewrichtsreuma wordt ook wel reumatoïde artritis genoemd.

Gewrichtsreuma

Bij reumatoïde artritis (gewrichtsreuma) is er een chronisch ontstekingsproces van het kraakbeen en het gewrichtssmeer in een gewricht doordat deze patiënten lichaamseigen weefsel afbreken. Deze aandoening kan uiteindelijk leiden tot slijtage van gewrichten. Ook pezen, spieren en slijmbeurzen kunnen klachten gaan geven, zoals spierzwakte en stijfheid. Voorbeelden van kenmerken van reumatoïde artritis zijn: vermoeidheid, een grieperig gevoel en bloedarmoede.


Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Hoogstraat 1a

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal