Nieuws

Lees en volg hier de laatste nieuws omtrent Fysiotherapie4all en over algemene fysiotherapie onderwerpen.

Kies jouw onderwerp!

Behandelingen aan huis

Onze fysiotherapeuten komen bij u aan huis!

Fysiotherapie4all behandelingen aan huis

Fysiotherapie4all komt ook bij u thuis! Bent u slecht ter been, net geopereerd of is er een andere reden waarom u niet naar de praktijk kan komen? Dan komen wij bij u aan huis voor de behandelingen. Wel op voorwaarde dat u een verwijzing van een huisarts of specialist heeft voor fysiotherapiebehandelingen aan huis. Deze verwijzing hebben we nodig om de kosten van de behandelingen te kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Voor een aan huis behandeling wordt er door de zorgverzekeraar een toeslag gerekend. Afhankelijk van of u aanvullend verzekerd bent, zal dit bedrag wel/niet (volledig) vergoed worden.

Wat is een kniedistractie bij een versleten knie?

De kniedistractie is een techniek om het kraakbeen te herstellen!

Kniedistractie bij versleten knie

Tussen het boven-en onderbeen bevindt zich kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de botten zonder wrijving ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Door overbelasting op de knie, door bijvoorbeeld overgewicht, intensief sporten of een trauma, kan de kwaliteit van het kraakbeen afnemen. Dit noemt men slijtage of artrose van de knie. Men kan pijnklachten, stijfheid en een verminderde beweeglijkheid ervaren in de knie. Ook kan de knie wat zwellen. Leer hier meer over knieklachten.

Operaties bij vernauwing wervelkanaal!

Er is een lichtere operatietechniek ontwikkelt!

Nieuws over operaties bij vernauwing wervelkanaal

Een kanaalstenose is een vernauwing van het wervelkanaal. Dit is een kanaal waar allerlei zenuwen en het ruggenmerg doorheen lopen. Bij een stenose komen deze structuren in de bedrukking waardoor men pijnklachten in de rug en benen kan krijgen.
De vernauwing van het kanaal kan meerdere oorzaken hebben, zoals artrose van de lage rug, een wervelbreuk, een uitpuilende tussenwervelschijf (hernia onderrug), etc.

Vanaf 2017 een vergoeding vanuit uw basisverzekering voor etalagebenen!

De behandelingen voor etalagebenen worden vanaf 2017 vergoed

Etalagebenen in 2017 in het basispakket

Etalagebenen is een aandoening die ook wel claudicatio intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) wordt genoemd. Het zijn klachten ten gevolge van een slagadervernauwing of soms zelfs gehele afsluiting van een slagader. Ten gevolge hiervan wordt het been van te weinig zuurstof voorzien. In rust merkt men dit niet altijd, maar bij inspanning, zoals tijdens een wandeling, kan men merken dat er pijnklachten in de benen optreden ten gevolge van een zuurstoftekort in de spieren. Men kan dan na een bepaald afstand niet meer verder lopen en moet even stil staan om de pijn weg te laten trekken. Om deze verplichte pauze te verbloemen, doet men soms alsof men in een etalage staat te kijken. Daarom wordt deze aandoening ook wel etalagebenen genoemd.

Tips tegen steken in de zij tijdens hardlopen

Tips tegen steken in de zij

Veel mensen hebben het wel eens: steken in de zij tijdens hardlopen of andere sportactiviteiten. Het kan erg vervelend zijn, omdat je hierdoor je sportactiviteit soms moet onderbreken.

Het is vooralsnog niet duidelijk wat nu de precieze oorzaak van de steken is. Men vermoedt dat het te maken heeft met een onjuiste ademhaling en/of het sporten met een volle maag.
Ondanks dat de oorzaak nog niet volledig duidelijk is, leest u hieronder een aantal tips tegen steken in de zij:

Effect van pijnstillers bij zenuwschade

Hebben pijnstillers effect op de fysiek gesteldheid van mensen met zenuwschade?

Effect pijnstillers zenuwschade

Onderzoekers hebben onderzocht wat het effect is van pijnstillers bij zenuwschade. Men kan zenuwschade oplopen door bijvoorbeeld de gevolgen van Diabetes Mellitus (suikerziekte) of door een zenuwbeknelling. Dit laatste kan een acute oorzaak hebben, zoals een trauma, maar kan ook het gevolg zijn van een langdurige compressie op de zenuw.

Revalidatie in Berghem

Maak nu jouw afspraak in Berghem!

Revalidatie Berghem

Heeft u een sportblessure, bent u geopereerd of wilt u revalideren na een ongeluk of letsel? Dat kan bij Fysiotherapie4all Berghem. Door een samenwerking tussen Fysiotherapie4all en Fitness4all kunnen patiënten van onze fysiotherapiepraktijk tijdens behandelingen gebruik maken van de ruime oefenzaal van Fitness4all. Daardoor kunt u gevarieerd en specifiek trainen om zo snel mogelijk uw persoonlijke doel te bereiken.

Nieuw protocol voor ‘bevriezen’ van lopen

Radboud universitair medisch centrum heeft een nieuw protocol!

Nieuw protocol bij bevriezen van lopen

Ziekte van Parkinson

Bij mensen met de ziekte van Parkinson kan het voorkomen: dat men plotseling niet meer verder kan lopen en ‘bevriest’ men dus tijdens het lopen.
De ziekte van Parkinson is een aandoening waarbij hersencellen in de ‘zwarte kernen’ afsterven. Deze hersencellen zorgen voor het aanmaken van dopamine. Dit is een stofje wat informatie verstuurt tussen de verschillende hersencellen. Ten gevolge van een tekort aan dit stofje kan men motorische klachten (zoals loop- en balansproblemen) ervaren en kunnen gedrag en de gezichtsuitdrukking veranderen.

Medische fitness in Ede

Maak een afspraak in Ede!

Medische fitness Ede

Bij Fysiotherapie4all Ede kunt u begeleid worden met medische fitness. De fysiotherapiepraktijk bevindt zich op de begane grond van een pand waarbij op de eerste verdieping een fitnessruimte van Basic-Fit gevestigd is. De fysiotherapeuten maken hier gebruik van door daar met patiënten te trainen en revalideren.

Wat jij kunt doen bij onderrugklachten!

Wat jij kunt doen tegen onderrugklachten

Anatomie

De lumbale wervelkolom (onderrug) bestaat uit vijf lendenwervels. Tussen de wervels liggen tussenwervelschijven (disci). Dit zijn de schokdempers van de wervelkolom. In de onderrug bevinden zich tal van spieren, zoals de erector spinae (grote rugstrekker) en de quadratus lumborum (vierkante lendenspier). Daarnaast zijn er ook banden (ligamenten) in de onderrug aanwezig.

Hardlopen goed voor botdichtheid!

Belasten van uw botten is belangrijk!

Hardlopen goed voor botdichtheid

De kwaliteit van je botten hangt van een aantal factoren af, zoals: je geslacht, etnische afkomst, leeftijd en voedingspatroon. Het blijkt dat je leefstijl ook wel degelijk invloed heeft hierop. Onderzoekers van een universiteit in Madrid hebben onderzoek gedaan naar het verschil in botdichtheid van het hielbeen (de hak) bij hardlopers (duurlopers die afstanden lopen tussen de 10 km en een hele marathon) en niet-hardlopers die juist een zittende leefstijl hebben. De mensen van de twee groepen waren gemiddeld even oud en zowel de linker- als de rechtervoet werden bij hen onderzocht.

Fysiotherapie voor ouderen

Ook u vader of moeder kan bij ons terrecht!

Fysiotherapie voor ouderen

Kent u iemand die slecht ter been is? Of bent u steeds op zoek naar een excuus om uw valincidenten te verbloemen? Dan is het tijd dat u hiermee aan de slag gaat.

Bij ons in de praktijk vinden wij het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk mobiel blijven in hun dagelijks leven, zodat zij hun zelfstandigheid en sociale contacten zo lang mogelijk kunnen behouden.

Triggerpointtherapie in Berghem

Maak direct jouw afspraak in Berghem!

Triggerpointtherapie Berghem

Bij Fysiotherapie4all Berghem kunt u terecht voor een behandeling met triggerpointtherapie. Bij deze therapie worden triggerpoints (spierknopen) behandeld. Hieronder kunt u lezen wat deze therapievorm inhoudt.

Wat is Triggerpointtherapie?

De laatste jaren is de triggerpointtherapie in opkomst en raken steeds meer mensen hier bekend mee. Het is een effectieve therapie om pijnklachten te behandelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Men kent twee soorten triggerpoints: actieve en niet-actieve (latente). De actieve spierknopen kunnen uit zichzelf pijn veroorzaken. De niet-actieve spierknopen zijn alleen pijnlijk wanneer men erop drukt. De niet-actieve triggerpoints kunnen zich op den duur wel ontwikkelen tot actieve triggerpoints. Men kan beide vormen laten behandelen door triggerpointtherapie.
Een belangrijk kenmerk van een spierknoop (triggerpoint) is dat ze niet alleen lokaal pijn kan geven, maar ook in een gebied elders in het lichaam. Zo kan men een triggerpoint in een bilspier hebben, wat pijnklachten geeft aan de achterzijde van het bovenbeen en zelfs in de kuit. Dit wordt uitstralende pijn (‘referred pain’) genoemd.

Het aantal diabetespatiënten stijgt!

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven

Aantal diabetespatiënten stijgt

Diabetes Mellitus (afgekort DM, ook wel suikerziekte) komt nu bij één op de elf mensen (wereldwijd gezien) voor. Uit cijfers van de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie) is gebleken dat in 1980 wereldwijd 108 miljoen mensen suikerziekte hadden en in 2014 waren dit er 422 miljoen. Hierbij werden zowel diabetes mellitus type 1 als type 2 meegeteld. Dit aantal is dus bijna in viervoud toegenomen!


Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Hoogstraat 1a

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal