Nieuws

Lees en volg hier de laatste nieuws omtrent Fysiotherapie4all en over algemene fysiotherapie onderwerpen.

Kies jouw onderwerp!

Langer wachten met sporten na een voorste kruisband reconstructie!

Patiënten mogen pas na 9 maanden onbeperkt sporten

Voorste kruisband reconstructie nieuwe kruisband

In het kniegewricht zitten een voorste- en achterste kruisband. Deze banden hebben een belangrijke bijdrage aan de stabiliteit van de knie. Het scheuren van een voorste kruisband komt onder sporters regelmatig voor. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan na een verdraaiing van de knie waarbij het onderbeen vast in de grond staat. Aanvankelijk ervaart men veel pijn, maar later is vaak instabiliteit de meest voorname klacht. Door de instabiliteit kunnen er andere klachten, zoals slijtage van de knie optreden.

Onderzoek naar oefentherapie bij de springersknie!

Onderzoek voor twee soorten oefentherapie bij een springersknie

Onderzoek naar oefentherapie springerknie

De springersknie, wordt ook wel Jumpers Knee genoemd, is een vervelende knieblessure die vooral bij sporters die veel sprongen maken gezien wordt. Radioloog dr. Edwin Oei en sportarts dr. Robert-Jan de Vos zijn een onderzoek gestart naar deze blessure en hebben nu 300.000 dollar gekregen van de NBA (Amerikaanse basketbalbond) voor dit onderzoek.

‘Rusteloze benen’ wordt nog te weinig herkend!

Rustelozen benen wordt ook wel Restless Leg Syndrome (RLS) genoemd

Rusteloze benen worden te weinig herkend

Misschien kent u het wel: wanneer u gaat liggen of zitten, ontstaat er een vervelende, kloppende pijn met eventueel tintelingen in uw benen. Wanneer u uw benen gaat bewegen, geeft dit wat verlichting. Dit zijn klachten die mogelijk verband houden met ‘rusteloze benen’ (ook wel ‘Restless Leg Syndrome’ of RLS genoemd).

Welke oefeningen kan ik doen om mijn nek soepel te houden?

Gebruik deze oefeningen om nekklachten te verminderen!

Oefeningen om de nek soepel te houden

Dagelijks in de prakijk zien wij mensen de last hebben van hun nek. De grootste oorzaak hiervan is het verkeerd gebruiken van je nek. Dit komt met name doordat we steeds vaker en langer met de telefoon bezig zijn en achter de computer zitten. Dit doen we dan vaak ook met een gebogen nek, waardoor de nek verkeerd wordt belast.

Heb jij last van je nek? Met de onderstaande oefeningen kun jij pijnklachten verminderen.

Wat is de beste tiltechniek voor de rug

Gebruik deze tips bij het tillen van objecten!

Beste tiltechniekvoor de rug

Rugklachten kunnen veroorzaakt worden door verkeerd tillen, maar wat is een goede tiltechniek? En is het waar dat je voor een juiste tiltechniek altijd door je knieën moet gaan?

Fysiotherapie bij astma

Fysiotherapeutische behandelingen kunnen astma klachten verminderen

Fysiotherapie bij astma

Bij astma heeft men een chronische ontsteking van de longen. Waar bij een longontsteking de ontsteking door een bacterie veroorzaakt wordt, is dit bij astma niet het geval. Men kan verschillende soorten astma onderscheiden: allergische astma, niet-allergische astma, inspanningsastma en ernstige astma. Tijdens een astma-aanval verkrampen de spieren van de luchtwegen waardoor deze vernauwen. Ook zwellen de slijmvliezen van de neus, keel en longen op. Wanneer iemand een astma-aanval krijgt, kan men klachten ervaren, zoals: benauwdheid, een piepende ademhaling en hoesten.

Oefeningen om de core stability te verbeteren

Train jouw rompstabiliteit met deze oefeningen

Oefeningen rompstabiliteit te verbeteren

Wanneer u regelmatig rugklachten heeft, kan het vaak al helpen om uw rompstabiliteit te verbeteren. De rompstabiliteit is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zorgen de botstructuren voor stabiliteit. Dit is voornamelijk de wervelkolom. Daaromheen bevinden zich banden en spieren. Deze zorgen samen ook voor stabiliteit. Wil men de rompstabiliteit trainen, dan wordt hiermee bedoeld dat men de spieren gaat trainen. Er zijn verschillende typen spieren in de romp: de global movers, de global stabilizers en de local stabilizers.

Behandelingen aan huis

Onze fysiotherapeuten komen bij u aan huis!

Fysiotherapie4all behandelingen aan huis

Fysiotherapie4all komt ook bij u thuis! Bent u slecht ter been, net geopereerd of is er een andere reden waarom u niet naar de praktijk kan komen? Dan komen wij bij u aan huis voor de behandelingen. Wel op voorwaarde dat u een verwijzing van een huisarts of specialist heeft voor fysiotherapiebehandelingen aan huis. Deze verwijzing hebben we nodig om de kosten van de behandelingen te kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Voor een aan huis behandeling wordt er door de zorgverzekeraar een toeslag gerekend. Afhankelijk van of u aanvullend verzekerd bent, zal dit bedrag wel/niet (volledig) vergoed worden.

Wat is een kniedistractie bij een versleten knie?

De kniedistractie is een techniek om het kraakbeen te herstellen!

Kniedistractie bij versleten knie

Tussen het boven-en onderbeen bevindt zich kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de botten zonder wrijving ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Door overbelasting op de knie, door bijvoorbeeld overgewicht, intensief sporten of een trauma, kan de kwaliteit van het kraakbeen afnemen. Dit noemt men slijtage of artrose van de knie. Men kan pijnklachten, stijfheid en een verminderde beweeglijkheid ervaren in de knie. Ook kan de knie wat zwellen. Leer hier meer over knieklachten.

Operaties bij vernauwing wervelkanaal!

Er is een lichtere operatietechniek ontwikkelt!

Nieuws over operaties bij vernauwing wervelkanaal

Een kanaalstenose is een vernauwing van het wervelkanaal. Dit is een kanaal waar allerlei zenuwen en het ruggenmerg doorheen lopen. Bij een stenose komen deze structuren in de bedrukking waardoor men pijnklachten in de rug en benen kan krijgen.
De vernauwing van het kanaal kan meerdere oorzaken hebben, zoals artrose van de lage rug, een wervelbreuk, een uitpuilende tussenwervelschijf (hernia onderrug), etc.

Vanaf 2017 een vergoeding vanuit uw basisverzekering voor etalagebenen!

De behandelingen voor etalagebenen worden vanaf 2017 vergoed

Etalagebenen in 2017 in het basispakket

Etalagebenen is een aandoening die ook wel claudicatio intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) wordt genoemd. Het zijn klachten ten gevolge van een slagadervernauwing of soms zelfs gehele afsluiting van een slagader. Ten gevolge hiervan wordt het been van te weinig zuurstof voorzien. In rust merkt men dit niet altijd, maar bij inspanning, zoals tijdens een wandeling, kan men merken dat er pijnklachten in de benen optreden ten gevolge van een zuurstoftekort in de spieren. Men kan dan na een bepaald afstand niet meer verder lopen en moet even stil staan om de pijn weg te laten trekken. Om deze verplichte pauze te verbloemen, doet men soms alsof men in een etalage staat te kijken. Daarom wordt deze aandoening ook wel etalagebenen genoemd.

Tips tegen steken in de zij tijdens hardlopen

Tips tegen steken in de zij

Veel mensen hebben het wel eens: steken in de zij tijdens hardlopen of andere sportactiviteiten. Het kan erg vervelend zijn, omdat je hierdoor je sportactiviteit soms moet onderbreken.

Het is vooralsnog niet duidelijk wat nu de precieze oorzaak van de steken is. Men vermoedt dat het te maken heeft met een onjuiste ademhaling en/of het sporten met een volle maag.
Ondanks dat de oorzaak nog niet volledig duidelijk is, leest u hieronder een aantal tips tegen steken in de zij:

Effect van pijnstillers bij zenuwschade

Hebben pijnstillers effect op de fysiek gesteldheid van mensen met zenuwschade?

Effect pijnstillers zenuwschade

Onderzoekers hebben onderzocht wat het effect is van pijnstillers bij zenuwschade. Men kan zenuwschade oplopen door bijvoorbeeld de gevolgen van Diabetes Mellitus (suikerziekte) of door een zenuwbeknelling. Dit laatste kan een acute oorzaak hebben, zoals een trauma, maar kan ook het gevolg zijn van een langdurige compressie op de zenuw.

Revalidatie in Berghem

Maak nu jouw afspraak in Berghem!

Revalidatie Berghem

Heeft u een sportblessure, bent u geopereerd of wilt u revalideren na een ongeluk of letsel? Dat kan bij Fysiotherapie4all Berghem. Door een samenwerking tussen Fysiotherapie4all en Fitness4all kunnen patiënten van onze fysiotherapiepraktijk tijdens behandelingen gebruik maken van de ruime oefenzaal van Fitness4all. Daardoor kunt u gevarieerd en specifiek trainen om zo snel mogelijk uw persoonlijke doel te bereiken.

Nieuw protocol voor ‘bevriezen’ van lopen

Radboud universitair medisch centrum heeft een nieuw protocol!

Nieuw protocol bij bevriezen van lopen

Ziekte van Parkinson

Bij mensen met de ziekte van Parkinson kan het voorkomen: dat men plotseling niet meer verder kan lopen en ‘bevriest’ men dus tijdens het lopen.
De ziekte van Parkinson is een aandoening waarbij hersencellen in de ‘zwarte kernen’ afsterven. Deze hersencellen zorgen voor het aanmaken van dopamine. Dit is een stofje wat informatie verstuurt tussen de verschillende hersencellen. Ten gevolge van een tekort aan dit stofje kan men motorische klachten (zoals loop- en balansproblemen) ervaren en kunnen gedrag en de gezichtsuitdrukking veranderen.


Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Hoogstraat 1a

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal