Nieuws

Lees en volg hier de laatste nieuws omtrent Fysiotherapie4all en over algemene fysiotherapie onderwerpen.

Kies jouw onderwerp!

Schouderklachten door een stijve nek

Schouderklachten door een stijve nek

Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Eén daarvan is een stijve nek. De nek bestaat uit zeven wervels met daartussen tussenwervelschijven. Daaromheen bevinden zich zenuwen, spieren, banden en bloedvaten. Bij een stijve nek zorgt een blokkade in de spieren, banden en/of wervels ervoor dat je je nek niet meer volledig kan bewegen. Wat heeft dit met je schouder te maken?

Onderbeenklachten door een stijve enkel

Heb jij last van jouw scheenbeen of kuitbeen?

Onderbeenklachten door stijve enkel
Het klinkt niet heel raar een stijve enkel die klachten naar het onderbeen geeft. Alleen wanneer weet je of dit van toepassing is? In de meeste gevallen ontstaan dit soort klachten door Triggerpoints (ook wel spierknopen genoemd). Deze triggerpoints kunnen uitstralende pijn geven in andere delen van het lichaam

Schouderklachten door een verkeerde houding

Verkeerde houding kan leiden tot schouder impingement of een slijmbeursontsteking van de schouder

schouderklachten door verkeerde houding

'He ga eens rechtop zitten' of 'Loop eens een beetje rechtop'. Komen deze opmerkingen jouw bekend voor? Dan raad ik je aan om even te blijven lezen. Er is namelijk een grote kans dat deze opmerkingen en de schouderklachten een verband met elkaar hebben! Wanneer men namelijk met een ingezakte bovenrug zit, zakken de schouders naar voren, waardoor de anatomische positie van de schouders niet optimaal meer is. Zo heeft u meer kans op schouderblessures, zoals een slijmbeursontsteking van de schouder of impingement. Wilt u weten wat u hieraan kan doen? Lees dan verder!

Voetklachten door een verkeerde voetstand

Een juiste stand van de voet is belangrijk om klachten te voorkomen

Voetklachten door verkeerde voetstand

Een verkeerde stand van de voet kan klachten veroorzaken. Zo kunnen hielspoorklachten of een ontsteking van de peesplaat onder de voet (fasciitis plantaris) het gevolg zijn van een ingezakt voetgewelf (platvoet).
Wilt u weten wat u hieraan kan doen? Lees dan verder!

Wat kan ik doen tegen een slapend been?

Een slapend been wordt ook wel transient paresthesia genoemd

Been slaapt - slapend been

Velen zullen het wel herkennen: een slapend been of een slapende arm na lang in eenzelfde houding gezeten te hebben. Je hebt het gevoel dat het lichaamsdeel heel zwaar en/of doof is en ook kan het tintelen. Dit verschijnsel wordt met een dure term ook wel ‘transient paresthesia’ genoemd.

Muziek helpt bij de revalidatie na een beroerte!

Muziek helpt bij beroerte herseninfarct Tia

Uit onderzoek is gebleken dat het luisteren naar muziek bijdraagt aan een beter herstel na een beroerte!

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte wordt een bepaald gedeelte van de hersenen niet of in mindere mate voorzien van zuurstof waardoor er beschadigingen en uitvalsverschijnselen kunnen optreden. Het zuurstoftekort kan veroorzaakt worden door een bloeding of door een infarct.

Ga fit en voorbereid op wintersportvakantie met deze tips en oefeningen!

Oefeningen & tips die helpen om je voor te bereiden op de skivakantie

Fit en blessure vrij wintersportvakantie skivakantie

Het wintersportseizoen is begonnen en veel mensen gaan daarom op vakantie naar de sneeuw. Zowel bij skiën als snowboarden is er een risico op blessures of verwondingen. Hoe kunt u zich lichamelijk voorbereiden op uw wintersportvakantie? Hieronder leest u enkele tips!

Dry needling is een vorm van acupunctuur?

Feit of fabel? Lees het in dit artikel

Verschillen dryneedling therapie en acupunctuur

In onze praktijk wordt veel gebruik gemaakt van dry needling. Nu stellen patiënten ons wel eens de vraag of dit een bepaalde vorm van acupunctuur is. In dit artikel beantwoorden we deze vraag!

De eerste 3D onderdelen van een knieprothese in Nederland!

"In de toekomst zullen waarschijnlijk meer orthopedische implantaten uit de printer komen!"

Knieprothese nieuwe knie

De eerste 3D onderdelen van een knieprothese zijn een feit! In het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein hebben twee orthopeden bij patiënten voor het eerst 3D geprinte onderdelen van een knieprothese geplaatst. In dit geval ging het om onderdelen die gebruikt worden bij het vervangen van een eerdere prothese of bij complexe knieoperaties. Deze bieden zowel steun aan het bot als aan de prothese.

Welke oefeningen kan ik doen om de stabiliteit van mijn enkel te verbeteren?

Ga je vaak door je enkel? Lees dan onderstaande info!

Oefeningen enkelstabilteit

Veel mensen gaan wel eens door hun enkel. In de meeste gevallen is dit de schuld van de spieren. Als deze onvoldoende getraind zijn, komt er meer belasting op de banden en kun je deze overbelasten of soms zelfs scheuren. Andersom, wanneer je enkelbanden afgescheurd zijn, moeten de spieren harder werken om de enkel toch te kunnen stabiliseren.

Wat is de oorzaak van mijn hielpijn?

Hielpijn hakpijn

Pijn aan de achter- of onderzijde van de hiel kan erg vervelend zijn. In veel gevallen belemmert het mensen om langere afstanden te lopen. De oorzaken voor pijn in de hiel of hak zijn bij iedere persoon verschillend. Blessures veroorzaken vaak de pijn.

Hieronder staan zeven veelvoorkomende hakblessures voor u op een rijtje.

Behandeling van reuma belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen!

Nieuw onderzoek toont een verband tussen reumatoïde en hart- en vaatziekte

Behandeling reuma hart en vaatziekte voorkomen

Er is nieuw bewijs voor het verband tussen ontstekingen bij reumatoïde artritis en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit het proefschrift van drs. Inge van de Oever ‘Cardiovascular risk reduction in rheumatic diseases. How can it be achieved?’.

Reumatoïde artritis is een vorm van reuma. Deze aandoening houdt in dat er een chronisch ontstekingsproces van het gewrichtssmeer en kraakbeen in een gewricht is doordat het lichaam eigen weefsel gaat aanvallen alsof het indringers zijn (auto-immuunziekte).

4 Oefeningen voor het verbeteren van mobiliteit van de heup

Welke oefeningen kan ik doen om de mobiliteit van mijn heupen te verbeteren?

Oefeningen mobiliteit van de heup

Heb je last van een stijve heup? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Dit zou kunnen komen door een verhoogde spierspanning van heup- of bilspieren of bijvoorbeeld door een beperking in het heupgewricht zelf. Soms heb je het niet eens in de gaten als je heup wat stijver wordt. Toch kan dit op den duur tot klachten leiden of andere blessures in de hand werken.

Wat kan ik zelf doen tegen hoofdpijn?

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een vervelende klacht en kan je ernstig beperken in je dagelijks functioneren. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn met ieder hun eigen oorzaken, symptomen en behandelingen. De fysiotherapeut kan u bij hoofdpijn in veel gevallen helpen. Ook thuis kunt u het een en ander doen tegen hoofdpijn. Lees daar in dit artikel meer over!


Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Hoogstraat 1a

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal