Extensor Carpi Radialis (Radiale handstrekker)

Extensor carpi radialis lonus & brevis

Verloop van de Extensor Carpi Radialis

Deze spier bestaat uit twee delen: de Extensor Carpi Radialis Longus en Extensor Carpi Radialis Brevis. Dit houdt in dat men een lange en een korte radiale handstrekker heeft. De lange radiale handstrekker loopt van het onderste stukje van de zijkant van de bovenarm naar het tweede middenhandsbeentje. De korte radiale handstrekker loopt van de buitenste elleboogknobbel naar het derde middenhandsbeentje.

Video over de extensor carpi radialis longus & brevis

Functie van de radiale handstrekker

De twee spiergroepen hebben dezelfde functie: het strekken van de pols en het zijwaarts naar buiten bewegen van de hand.

Klachten die de extensor carpi radialis kan veroorzaken

Tenniselleboogklachten

Deze spier kan in verband staan met tenniselleboogklachten. Vaak is dit ontstaan na een tijdelijke overbelasting op één of meerdere spieren die de hand strekken. Hierdoor kunnen er relatief kleine scheurtjes in het peesweefsel van de spier optreden. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit van het peesweefsel afneemt. Men kan pijnklachten gaan ervaren aan de buitenzijde van de elleboog. De aanhechting van de aangedane pees is in de meeste gevallen drukpijnlijk.
De behandeling van tenniselleboogklachten kan variëren: zo wordt shockwave therapie, dry needling therapie, oefentherapie, taping, fricties, manuele therapie, etc. regelmatig bij dit soort klachten toegepast.

Polsklachten

Wanneer de radiale handstrekker triggerpoints bevat door bijvoorbeeld een overbelasting op de spier, kan dit pijn veroorzaken aan de bovenzijde van de pols. De triggerpoints in de spier kunnen namelijk niet alleen lokale pijn geven, maar ook in een ander gebied dan waar de spierknoop zich bevindt. Zo kunnen polsklachten dus het gevolg zijn van een aangedane radiale handstrekker.
Behandeling van deze blessure kan bestaan uit: oefentherapie, rekken, massage, manuele therapie, dry needling, taping, manuele triggerpointtherapie, etc.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggenAlle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Hoogstraat 1a

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal