Liesklachten

Wat zijn Liesklachten?

De liezen zijn de twee plooien die de overgang vormen tussen de onderbuik en de bovenbenen. Spieren die een belangrijke rol spelen bij de lies zijn de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen (adductoren), spieren die de heup buigen(flexoren) en buikspieren. Een bekende blessure van de lies is een Adductoren Tendinopathie. Dit is een overbelasting van de aanhechting van de pezen van de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen (adductoren).

Tekens & symptomen van liespijn?

Symptomen van een liesklachten is een zeurende pijn in de liesregio die uit kan stralen naar de bil of het bovenbeen. Wanneer men op de aanhechting van de binnenste bovenbeenspieren drukt, geeft dit vaak een hevige pijn. Vaak doet het naar binnen bewegen van het been pijn. Sporten kan de klachten verergeren en dan met name bij het plots aanzetten tot een sprint of het afremmen of keren na een loopactie. Het kan zijn dat u tijdens het sporten geen klachten ervaart, maar dat de pijn na het sporten komt opzetten.

Wat is de oorzaken van liesklachten?

Er zijn verschillende oorzaken voor een overbelasting van deze spieren. De meest voorkomende oorzaak is dat men deze spiergroep overmatig is gaan gebruiken door herhaaldelijk aanspannen bij bijvoorbeeld sporten waarbij veel aangezet en afgeremd wordt tijdens rennen. Ook factoren als een beenlengteverschil, stijve gewrichten van rug of heup, verkorte spieren van heup en/of bovenbeen of bijvoorbeeld slecht schoeisel kunnen de klachten veroorzaken en/of in stand houden.

Wat is de behandeling?

Fysiotherapie kan het herstelproces van liesklachten versnellen. De therapeuten van Fysiotherapie4all zullen eerst de oorzaak van uw liesklachten onderzoeken en daar vervolgens een passende behandeling op afstemmen. Lees meer over heupklachten of knieklachten

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal