Pijn in de lies

Pijn in de lies is een veelvoorkomend verschijnsel. De liezen zijn de twee plooien die de overgang vormen tussen de onderbuik en de bovenbenen. Spieren die een belangrijke rol spelen bij de lies zijn de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen (adductoren), spieren die de heup buigen(flexoren) en buikspieren.

Wat is de oorzaak?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor pijn in de lies. Het kan komen door een overbelasting van de spieren van de binnenzijde van het bovenbeen, maar ook door een verrekking, spierscheuring of liesbreuk. De pijn kan ook voortkomen uit een blessure elders in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een blessure aan de rug of de heup. Wanneer deze gewrichten niet optimaal bewegen, kan de pijn uitstralen naar de liesregio. Een bekend voorbeeld hiervan is slijtage van de heup waarbij de pijn in de liesregio gevoeld kan worden.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Men ervaart een zeurende pijn in de liesregio die uit kan stralen naar de bil of het bovenbeen. Vaak doet het naar binnen bewegen van het been pijn. Sporten kan de klachten verergeren en dan met name bij het plots aanzetten tot een sprint of het afremmen of keren na een loopactie.

Wat is de behandeling?

Afhankelijk van de oorzaak van uw liespijn, kan een passende therapie geboden worden door de fysiotherapeuten van Fysiotherapie4all. De therapeuten zullen eerst de oorzaak van uw liesklachten onderzoeken en daar een passende behandeling op afstemmen.

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal