Aandoeningen

Van A tot Z

Wij schrijven over verschillende aandoeningen in een zo begrijpbaar mogelijke taal. Zodoende kunt u zelf uw klachten vergelijken of na een behandeling het terug lezen. U kunt ook selecteren op verschillende categoriseren aan de zijkant van deze pagina's.

Wij raden je aan om in de rechterkolom of hieronder gebruik te maken van de sorteer optie 'kies het lichaamsdeel'. Deze groepeert alle artikelen die over dat lichaamsdeel gaan.

Kies het lichaamsdeel

Pijn in je bil?

(Ook bekend als: myofaciale pijn bil, bilpijn of bilklachten)

Uitstralende pijn de bil

Bij uitstralende pijn in de bil kun je lokale pijn in je bil ervaren, maar ook pijn die wat uitstraalt naar je rug of benen! Je zult eerder een strakke banden gevoel hebben in je spieren. Deze aandoening wordt is de meeste gevallen gekarakteriseerd door triggerpoints in de spieren. Deze spierknopen kunnen pijn uitstralen naar andere lichaamsdelen, zoals de rug, kuit of het been.

De meeste bilpijnklachten kunnen eenvoudig behandeld worden mits je het op tijd laat behandelen. Zorg ervoor dat je klachten niet chronisch worden. 

Spondylodese

(Ook wel het operatief vastzetten van twee of meer rugwervels )

spondylodese

Een spondylodese is een operatietechniek waarbij er één of meerdere wervels van de wervelkolom vastgezet worden. Dit gebeurt met behulp van fixatiemateriaal. Een spondylodese heeft het doel om de wervelkolom te stabiliseren, (verdere) beschadigingen aan zenuwen te voorkomen en pijnklachten te verminderen.
De operatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden: via de voorzijde van de wervelkolom, via de achterzijde van de wervelkolom of met een combinatie van deze twee technieken. Ook is er tegenwoordig een minimaal invasieve techniek. In de meeste gevallen vindt de spondylodese in de onderrug (lumbale wervelkolom) plaats. Ook wordt een spondylodese soms gecombineerd met het recht zetten van de rug (bij een scoliose). Lees meer over rugklachten.

Olecranon fractuur

(Ook bekend als: Ellepijp breuk, Olecranon breuk, Onderarm breuk)

Olecranon fractuur

Een olecranon breuk is een breuk in het uitstekende botstuk aan de achterkant van de elleboog: het olecranon. Op het moment dat jij dit botstuk breekt ervaar jij veel pijn en trek jij de arm richting jouw lichaam om het letsel te beschermen. Om het herstel van deze breuk te bevorderen is het van belang dat jij activiteiten die pijn veroorzaken NIET uitvoert. Tevens zijn er verschillende oefeningen die de pijn kunnen verminderen en de revalidatie bevorderen.

Artrose knie

(Ook bekend als; slijtage knie)

artrose knie

De fysiotherapeutische behandeling van artrose van de knie (knieslijtage) wordt vanaf 2018 vanuit de basisverzekering voor 12 behandelingen vergoed! Dit houdt in dat als u slijtage van uw knie heeft, u 12 behandelingen van de fysiotherapeut vergoed krijgt. Let hierbij wel op dat u hierbij eerst uw eigen risico opmaakt (als u dit eigen risico nog niet verbruikt heeft)

In dit artikel kunt u alles lezen over slijtage van de knie!

Posterieur enkel impingement

(Ook bekend als: Enkel impingement, posterior impingement syndroom, achterste inklemmingsyndroom)

Posterieur enkel impingement

Een posterieur enkel impingement is een aandoening waarbij er compressie ontstaat wanneer de ruimte aan de achterkant van het enkelgewricht kleiner wordt. Bij deze aandoening ervaar jij pijn wanneer jij de enkel maximaal strekt. Een enkel impingement kan sneller optreden naarmate er in het verleden andere enkelblessures zijn geweest. Om goed en snel te kunnen herstellen is het van belang dat jij een fysiotherapeutische behandeling ondergaat. Immers kan op herhaling van deze blessure is groot wanneer deze aandoening niet goed wordt behandeld.

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Hoogstraat 1a

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal