Aandoeningen

Van A tot Z

Wij schrijven over verschillende aandoeningen in een zo begrijpbaar mogelijke taal. Zodoende kunt u zelf uw klachten vergelijken of na een behandeling het terug lezen. U kunt ook selecteren op verschillende categoriseren aan de zijkant van deze pagina's.

Wij raden je aan om in de rechterkolom of hieronder gebruik te maken van de sorteer optie 'kies het lichaamsdeel'. Deze groepeert alle artikelen die over dat lichaamsdeel gaan.

Kies het lichaamsdeel

Instabiliteit van de pols

Instabiliteit pols

Bij een instabiele pols hebben mensen vaak een onzeker gevoel over de pols. Dit komt voornamelijk doordat deze kan kraken of knoepen. Daarnaast ervaren je ook pijn in de pols waardoor de beweegelijkheid afneemt. Voor het herstel van de pols is altijd verstandig om jouw pols meer rust te geven.

Duimbasis artrose

Duimbasis artrose

Bij een duimbasis artrose ervaar je vaak zeurende pijn aan de duim. Deze pijn wordt erger op het moment dat er kracht wordt gezet met de duim. Bij deze blessure is het van belang dat belasting aan de duim wordt vermeden of verering van de aandoening te voorkomen. Hoe een duimbasis artrose wordt behandelt is afhankelijk van de mate van artrose.

Elleboogklachten door een stijve pols

Klachten aan de pols kunnen klachten aan de elleboog veroorzaken

Elleboogklachten door stijve pols

Veel mensen vergeten bij elleboogklachten vaak de link tussen bewegeingsbeperkingen in de pols en elleboogklachten. Maar deze link is er wel degelijk. Immers het ellebooggewricht en de pols zijn verbonden door het spaakbeen en de ellepijp. Een bekend voorbeeld van een aandoening is de tenniselleboog

 

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal