Aandoeningen

Van A tot Z

Wij schrijven over verschillende aandoeningen in een zo begrijpbaar mogelijke taal. Zodoende kunt u zelf uw klachten vergelijken of na een behandeling het terug lezen. U kunt ook selecteren op verschillende categoriseren aan de zijkant van deze pagina's.

Wij raden je aan om in de rechterkolom of hieronder gebruik te maken van de sorteer optie 'kies het lichaamsdeel'. Deze groepeert alle artikelen die over dat lichaamsdeel gaan.

Kies het lichaamsdeel

Rotator cuff scheur

(ook bekend als: Rotator cuff afschuring, Supraspinatus scheur, Rotator cuff ruptuur, Partiele rotator cuff scheur, Volledige rotator cuff ruptuur)

Rotator cuff scheur

Op het moment dat jij een van de rotator cuff spieren scheurt ervaar jij direct een intense pijn. Hoe groter de scheur (volledig of gedeelte) hoe meer pijn jij zult ervaren. Door een dergelijke scheur kun jij bepaalde dagelijkse activiteiten niet meer uitvoeren op dat dit pijnklachten met zich meebrengt. Het is belangrijk om de plek van de scheur goed te koelen en rust te geven. De scheur zal namelijk vanzelf genezen. Is dit niet het geval dan zal een operatieve ingreep nodig zijn.

Diabetes Mellitus (Suikerziekte)

(Ook bekend als: Suikerziekte)

Diabetes mellitus suikerziekte

Zoals de meeste weten wordt Diabetes Mellitus ook wel suikerziekte genoemd en is een stofwisselingsstoornis. Mensen met diabetes mogen niet altijd alles eten in verband met het suikergehalte. Er zijn verschillende oorzaken, symptomen en behandelingen voor deze aandoening. Dit ontdek jij op deze pagina.

Hartfalen

20% - 30% van de mensen in Nederland heeft last van hartfalen

Hartfalen

Bij ongeveer een derde van de Nederlanders komt hartfalen voor, maar wat houdt het precies in? Hartfalen houdt simpel weg in dat het hart niet meer goed kan pompen. Hierdoor kunnen verschillende klachten in het lichaam ontstaan, zoals vochtophoping. Het behandelen van deze aandoening wordt sterk bepaald door de oorzaak van de klacht.

Hart- en vaatziekten

Hart en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is een overkoepelende term voor alle aandoeningen die betrekking hebben op het hart en de bloedvaten. Voor het krijgen van deze ziekten zijn er verschillende oorzaken, waarvan de meest bekende roken is. De fysiotherapeut kan jou helpen met een gezonde leefstijl en met het begeleiden tijdens het opbouwen van een goede conditie.

TFCC letsel

TFCC is de afkorting voor Triangulaire FibroCartilagineuze Complex

TFCC Letsel Triangulaire FibroCartilagineuze Complex

Mensen met het TFCC letsel ervaren vaak een hevige pijn aan de pinkzijde van de pols en onderarm. Wanneer men de pols of hand meer gaat belasten wordt deze pijn heviger. Naast pijn ervaart men kracht verlies. Het laten behandelen van deze blessure is belangrijk om stabiliteit terug te krijgen in de pols!

Vind hier meer informatie over polsklachten

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal