Aandoeningen

Van A tot Z

Wij schrijven over verschillende aandoeningen in een zo begrijpbaar mogelijke taal. Zodoende kunt u zelf uw klachten vergelijken of na een behandeling het terug lezen. U kunt ook selecteren op verschillende categoriseren aan de zijkant van deze pagina's.

Wij raden je aan om in de rechterkolom of hieronder gebruik te maken van de sorteer optie 'kies het lichaamsdeel'. Deze groepeert alle artikelen die over dat lichaamsdeel gaan.

Kies het lichaamsdeel

Nekhernia - Cervicale discus hernia

(Ook bekend als: Cervicale discus hernia, Cervicale discus bulging, Discus uitstulping, HNP, Hernia nuclei pulposi, Intervertebraal discus letsel)

Nekhernia

Tegenwoordig zitten we (bijna) elke dag met een verkeerde houding of gebogen nek achter de computer, tablet of smartphone. Meestal gaat een lange tijd goed, maar op een gegeven moment krijgen we last van de nek. Dit is niet goed! Bij personen die een nekhernia hebben zal deze pijn heviger zijn. Dit maakt een hernia een vervelende en pijnlijke aandoening, die ons beperkt in het uitvoeren van bepaalde handelingen.

Slijmbeursontsteking van de schouder

(Ook bekend als: Bursitis subacromialis)

Slijmbeursontsteking schouder

Als jij last hebt van een ontsteking van de slijmbeurs in de schouder, dan er vaar jij pijn aan de top, voorkant, achterkant en buitenkant van de schouder. De pijn kan zich verergeren, waardoor jij niet naar je werk kan en/of niet jouw sport kan beoefenen. Het is belangrijk om de schouder rust te geven, zodat de klachten zich niet verergeren. Over het algemeen herstel je met adequate fysiotherapie zeer goed en ben je binnen een paar weken terug op (activiteiten) niveau. Dus zorg ervoor dat je klachten niet chronisch woren. 

Uitstralende pijn naar de schouder

(Ook bekend als: Uitstralende pijn schouder)

Uitstralende pijn schouder

Uitstralende pijn in schouder is pijn in de schouder aanwezig, maar is het voor jou lastig om te zeggen waar de pijn zich precies bevindt. Dit komt, omdat bij deze vorm van schouderpijn de pijnklachten worden veroorzaak door andere structuren in het lichaam. Triggerpoints in spieren rondom deze structuren zijn vaak de oorzaak. De fysiotherapeut kan middels triggerpointtherapie deze pijnklachten zeer goed verhelpen, zodat jij pijnvrij de schouder kan bewegen.

Schouderinstabiliteit

(Ook bekend als; Anterieure instabiliteit, Posterieure instabiliteit, Inferieure instabiliteit, Multi-directionele instabiliteit, subluxatie van het schoudergewricht, dislocatie van het schoudergewricht)

Schouderinstabiliteit

Schouderinstabiliteit is een veel voorkomende blessure, vooral bij sporten, zoals zwemmen, tennis en honkbal. Jij merkt bijna altijd direct dat je schouder minder stabiel is. Dit, omdat de schouder gewoon simpelweg anders voelt. Daarnaast kan het zijn dat jij merkt dat de schouder bij sommige activiteiten pijn doet en (gedeeltelijk) 'uit de kom' schiet. De fysiotherapeut kan jou goed helpen om de schouder stabieler en krachtiger te maken, om zo de pijnklachten te verhelpen.

Schouder uit de kom - Gedisloceerde schouder

(Ook bekend als: Anterieure dislocatie, Posterieure dislocatie, Inferieure dislocatie, Herhaalde subluxatie van het schoudergewricht, uit de kom gaan van het schoudergewricht)

Schouder uit de kom

Op het moment dat jouw schouder uit de kom 'schiet' ervaar jij vaak zeer veel pijn waardoor jou activiteit niet verder kan worden afgemaakt. Deze pijn kan uitstralen naar de hand of tintelingen geven in de hand. na het terug zetten van de schouder is het belangrijk dat je een revalidatietraject ondergaat. Dit, omdat de schouder pijnlijk en zwak is na het trauma. Het is dus belangrijk dat jij niet meteen zware activiteiten gaat uitvoeren. in veel gevallen kan dit ook niet in verband met de pijn die hierbij wordt veroorzaakt. Door fysiotherapie en voldoende rust kan jou schouder binnen weken tot maanden volledig herstellen.

 

Alle vestigingen van Fysiotherapie4all

Fysiotherapie Berghem

Locatie: Fitness4All Berghem

Koolzaadweg 1

5351 LP Berghem

Fysiotherapie Breda

Locatie: Fitness4All Breda

Allerheiligenweg 83

4834 TN Breda

Fysiotherapie Ede

Locatie: Basic-Fit Ede Centrum

Grotestraat 61

6711 AJ Ede

Fysiotherapie Heesch

Locatie: Hiemstra Huisartsenpraktijk

Gildestraat 1C

5384 BJ Heesch


Fysiotherapie Oss

Locatie: Basic-Fit Oss

Euterpelaan 19

5344 CA Oss

Fysiotherapie Uden

Locatie: Retraitehuis Uden

Volkelseweg 30

5405 NA Uden

Fysiotherapie Veenendaal

Locatie: Basic-Fit Veenendaal

Wolweg 101

3901 TD Veenendaal